Jablotron JA-111ST-A rookmelder incl. sirene t.b.v. brandmeldcentrale

Met de Jablotron JA-111ST-A rookmelder incl. sirene wordt een Jablotron alarmcentrale ook een brandmeldcentrale.


De bedrade rook- en hittemelder van Jablotron beschermd huis en haard. De melder wordt gebruikt om brandgevaar te detecteren in het interieur van woon- of bedrijfsgebouwen. Het bestaat uit een sirene, die een brandalarm aangeeft, zowel vanaf de gehele detector als vanaf een andere branddetector in het systeem.

Unieke functies De rookmelder beschikt over een ingebouwde sirene die brand- en inbraakalarm signaleert, deze melding wordt door alle melders in het systeem overgenomen!

Om volledige werking te allen tijde te garanderen wordt de melder voorzien van drie AA batterijen

De detector communiceert via de BUS-bedrading en wordt gevoed door de BUS. Als de detector bediend wordt zonder aan een centrale te worden toegewezen of als de communicatie met de centrale verloren raakt, werkt hij in een autonome modus (EN 14604). De detector indiceert optisch een gevaarlijke situatie met een geïntegreerd licht en een sirene.

Hij is in staat om akoestisch te melden:

– Een brandalarm gedetecteerd door de detector zelf
– Een brandalarm vanaf het systeem (alarm geactiveerd door een andere branddetector)
– Ander type alarm (bijv. inbraakalarm)
– Voor alarmen gemeld door het systeem kunnen secties worden ingesteld
– Het product bevat twee afzonderlijke detectors een optische rookmelder
en een temperatuurdetector.

De optische rookmelder gebruikt het principe van diffuus licht. Hij is zeer gevoelig voor deeltjes, die aanwezig zijn in dikke rook. Hij is minder gevoelig voor kleine deeltjes geproduceerd door het verbranden van vloeistoffen zoals bv. alcohol. Daarom is er een warmtedetector geïntegreerd, die beter reageert op een brand, waarbij snel warmte wordt ontwikkeld met een kleine hoeveelheid rook. De branddetectoren moeten worden geïnstalleerd door een ervaren installateur met een geldig certificaat afgegeven door Jablotron. De detector is niet ontworpen voor installatie in industriële omgevingen.

- Bij ons ontvangt u per melder 3 stuks AA batterijen gratis.
- Voor goedkeuring t.b.v. een brandmeldcentrale dient u de brandveilige bekabeling te gebruiken.

BeschikbaarheidOp voorraad
SKU
JA-111ST-A
€ 143,39
Jablotron JA-111ST-A rookmelder incl. sirene t.b.v. brandmeldcentrale kost minder bij Complete Beveiliging. Door ons product filter is het altijd makkelijk zoeken naar in onze webwinkel. De beste beveiligingsproducten voor u geselecteerd met laagste prijsgarantie, goede service, advies en ondersteuning.