Alarmsystemen kunnen we onderverdelen in drie groepen, conventioneel met (IP) bekabeling, draadloos en mobiel.

Heeft een alarmsysteem invloed op mijn verzekeringspremie?

Conventionele alarmsystemen met bekabeling kunnen zowel bij huizen als bedrijven een positieve invloed op verzekeringspremies hebben. Draadloze alarmsystemen kunnen tot nu toe alleen bij huizen een positieve invloed op verzekeringspremies hebben, deze systemen zijn de laatste jaren net zo betrouwbaar als bedraad geworden. Onder de mobiele alarmsystemen vallen onder andere verplaatsbare en track & trace middelen. Deze groep geniet over het algemeen geen premievoordelen, maar is wel een groep met een potentieel groot risico.


Zowel stille als audio- visuele alarmmeldingen kunnen we ook splitsen in drie groepen, brandweer, meldkamer en privé.


Sinds 1 april 2007 moeten behalve brandmeldingen alle andere meldingen eerst via audio en/of visueel geverifieerd zijn voordat er met de politie contact opgenomen mag worden. Daardoor zien we steeds vaker 2way beveiligingstoepassingen waardoor u als eigenaar na verificatie direct kunt alarmeren zonder tussenkomst van een meldkamer. Hier moeten de hulpdiensten dan ook gehoor aan geven zoals wettelijk is bepaald.


Zoekt u een tijdelijk alarmsysteem bijvoorbeeld na oplevering van uw nieuwe woning?

Met onze mobiele alarmsystemen beveiligt u uw bouwterrein en leegstaande panden en/of woningen 24/7 tegen kraak, vandalisme en diefstal. Deze tijdelijke alarmsystemen voldoen aan de laatste kwaliteits- en veiligheidseisen en zijn geschikt voor alle bouwterreinen. Een mobliel alarmsysteem bestaat uit een mobiele container met daarin een volledig zelfstandig werkend alarmsysteem inclusief draadloze deur- en bewegingssensoren, brand-rookmelders en sirene. Wij kunnen dit tijdelijke alarmsysteem binnen 24 uur leveren en u kunt de huurperiode wekelijks beëindigen. Zo werkt het De container is voorzien van een gsm-kiezer, deze zetten we neer op een strategische plek. Vervolgens plaatsen we draadloze infrarood bewegingsmelders. Het bereik is groot genoeg om met 1 alarmsysteem ook naastgelegen huizen, materiaalcontainers, keten of opslagruimten te beveiligen. U activeert het systeem met een pasje/tag en/of code. Het tijdelijke alarmsystemen huurt u als pakket, volledig geïnstalleerd en inclusief gratis alarmdoorschakeling naar uw mobile telefoonnummer(s). (dus geen extra kosten achteraf) De éénmalige installatie- en transportkosten zijn € 99,- en vanaf het moment van oplevering berekenen wij € 99,- per week voor de verhuur van onze apparatuur. 


Meer informatie? 0174-764341